Medjugorje

Maria Koningin van de Vrede

Stichting Medjugorje Bedevaarten
Ridder 25 - 5282 GE Boxtel - Nederland

Telefoon 0411-601565

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij organiseren sinds 1990 bedevaarten per vliegtuig naar Medjugorje.
In 2017 staan er twee groepsbedevaarten op ons programma.

DE REIS

1. Woensdag 26 april t/m woensdag 3 mei 2017.
2. Woensdag 27 september t/m woensdag 4 oktober 2017.

DE HEENREIS

Woensdag 26 april

Woensdag 27 september

Vertrek uit Rotterdam

13.30 uur
13.30 uur
Aankomst Split
15.30 uur
15.30 uur

DE TERUGREIS

Woensdag 3 mei

Woensdag 4 oktober

Vertrek uit Split

16.15 uur
16.15 uur
Aankomst Rotterdam
18.25 uur
18.25 uur

De april/mei-bedevaart valt in de meivakantie. Een prachtkans voor ouders en kinderen en leraren om zo voordelig mogelijk naar Medjugorje te gaan.
Maar wacht a.u.b. niet todat de prijzen van de vliegtickets gaan stijgen! U kunt dat volgen op www.transavia.nl


Het vliegveld Rotterdam/Den Haag is een klein, maar comfortabel vliegveld. Het is gemakkelijk met trein en bus of met eigen vervoer te bereiken!
We vliegen met Transavia. Dat is een dochteronderneming van de KLM. Hun vliegtuigen zijn veilig en worden goed onderhouden. Tijdens de vliegreis zijn er dranken en snacks verkrijgbaar.

In Split staat de gereserveerde bus klaar.
Die brengt ons in een paar uur via een prachtige, nieuwe autoweg naar Medjugorje.

KOMT U MET EEN ROLLATOR OF ROLSTOEL?
Uw rollator kan als bagage meegenomen worden. Dat geldt ook voor uw rolstoel. Als u met hulp vijf traptreden op en af kunt en als u een paar treden van een kleine personenbus op en af kunt, dan kunt u aan de bedevaart deelnemen. En ook al zijn er altijd wel helpende handen, toch is een begeleider zeer nuttig.

HET PENSION
In Medjugorje logeren we bij voorkeur in het vrij nieuwe pension van Mladen en Ana Ostojic. Er zijn tien tweepersoons kamers, die ook als eenpersoons kamer gebruikt kunnen worden. Elke kamer heeft een eigen badkamer met vaste wastafel, douche en toilet. Voor alle ramen zit vliegengaas, zodat we de ramen probleemloos kunnen openen. Het pension heeft gratis Wifi.

We krijgen ’s morgens een uitgebreid ontbijt; ’s middags een warme lunch (drie gangen; elke dag een ander menu); ’s avonds (na de bekende Avondviering) een uitgebreide broodmaaltijd. Wilt u eerder wat eten, geen probleem! Alle dranken aan tafel inbegrepen. Mladen, Ana en hun drie oudste kinderen spreken Engels. Mladen spreekt ook wat Nederlands.


DE LIGGING VAN HET PENSION
Het pension ligt tegenover ‘De Tuin van St. Franciscus’, een beschermd bosgebied waar het goed toeven is, op enkele honderden meters afstand van het Moederdorp. Het is er heel rustig. Je kunt er goed buiten zitten. En de ramen kunnen open, want er is geen last van autobussen en taxi’s! In ongeveer 20 minuten kun je naar de kerk wandelen, maar Mladen brengt zijn gasten desgewenst elke dag naar alle plaatsen in Medjugorje. En natuurlijk worden ze ook weer opgehaald. Die service is helemaal gratis!!

MEDJUGORJE BELEVEN
Wij zorgen ervoor dat u veel facetten van Medjugorje zelf kunt beleven:

  • De Verschijningsberg, waar de Verschijningen van de Koningin van de Vrede 35 jaar geleden begonnen en waar Zij nog steeds verschijnt. De Kruisberg die beklommen wordt tijdens het bidden van de Kruisweg. Beide heuvels zijn alleen begaanbaar voor mensen die goed ter been zijn en over voldoende adem beschikken. We bezoeken diverse andere plaatsen die met de Verschijningen te maken hebben. De Vieringen in kerken of in de openlucht: ’s morgens verschillende Eucharistievieringen op verschillende plaatsen in allerlei talen; ’s avonds de bekende Avondviering (twee rozenhoedjes, Eucharistieviering, gebed voor innerlijke en lichamelijke genezing, derde rozenhoedje). Tot nu toe verscheen Moeder Maria tijdens het twee rozenhoedje. Er is volop biechtgelegenheid in tientallen biechtstoelen en talen. We proberen contact te krijgen met één of meer zieners. Het Cenacolo waar ca. 100 drugsverslaafden een nieuw leven leren leiden. We luisteren naar hun getuigenis en bewonderen hun bouwwerken. We bezoeken het Moederdorp. We gaan bidden bij het graf van pater Slavko Barbaric. We gaan een morgen naar het beroemde Mariabeeld in Tihaljina en dan naar het door pater Jozo Zovko gestichte instituut voor meisjes in Siroki Brijeg. We gaan op bezoek in de Oase van de Vrede, waar een sfeervolle kapel is en waar hopelijk één der zusters ons zal toespreken. We gaan naar het kasteel van Patrick en Nancy en horen hun verhaal. Als enige organisatie gaan we op een morgen in Mostar niet alleen kijken naar de Oude Brug, maar we bezichtigen ook de wederopbouw van parochies sinds het einde van de burgeroorlog in 1995. En we laten ons inspireren door pater Luka Maric. Ter afsluiting worden we door de parochie gastvrij onthaald en schrijven we onze namen in het ‘Gulden Boek’.
  • Op een middag gaan we een paar uurtjes extra genieten van Gods schepping bij de Kocusa-waterval in een prachtig natuurgebied. De vader van Ana werkt daar in een middeleeuwse watermolen.

DE TERUGREIS
Voor de terugreis hoeven we gelukkig niet vroeg uit Medjugorje te vertrekken, want het vliegtuig stijgt pas om 16.15 uur op. We gaan weer via de prachtige autobaan naar Split. Onderweg genieten we weer van het prachtige uitzicht.

REISLEIDING

Beide bedevaarten worden begeleid door Theo van den Heuvel.

OP EIGEN GELEGENHEID
Wilt u alleen of met een eigen groep naar Medjugorje, dan kunnen wij alles voor u regelen. We garanderen dat u zoveel mogelijk van Medjugorje zult beleven. En we geven u een Wegwijzer mee, die we zelf samengesteld hebben. Met behulp van uw gastgezin wordt het een perfecte bedevaart!

DE KOSTEN
Ga terug naar het menu Bedevaarten 2017, klik hierop en u ziet de link Stichting Medjugorje Bedevaarten, klik ook hierop en u ziet de link Datums en kosten 2017. Klik hierop en de pagina met een compleet overzicht van de kosten komt op het scherm. Bij Transavia gaan de prijzen van de vliegtickets steeds verder omhoog. Hoe eerder u boekt, hoe lager de totale reissom! Dat kan honderden euro’s schelen!

INSCHRIJFFORMULIER

Onder de link Datums en kosten vindt u de link Inschrijfformulier 2017. Klik daarop, dan komt de voorkant van het inschrijfformulier tevoorschijn. U kunt het zelf uitprinten. Als u verder leest, ziet u onder de voorkant de tekst van de achterkant. Print die op de achterkant op hetzelfde vel, want dat is nodig als u met de annuleringsverzekering te maken krijgt. Desgewenst kunt u gratis inschrijfformulieren bestellen. Vul de voorkant nauwkeurig in en stuur het formulier naar ons op, per post of per mail.
.
Voor nadere inlichtingen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!
Copyright © 2014. All Rights Reserved.